2 Şubat 2014 Pazar

Şehriyeli Sütlü Tatlı

Merhaba hanımlar ve beyler bugün sizlere şehriyeli sütlü tatlıyı atlamaya çalışacağım. Evet doğru okudunuz şehriyeli sütlü tatlı. Şehriyeli sütlü tatlı olur mu demeyin. Çok güzel oluyor. Şehriyeli sütlü tatlı yapımı oldukça basit.

Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı tel şehriye
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kırılmış ceviz
1 çorba kaşığı kırılmış fındık
yarım paket vanilya

Yapımı :
Şehriyeyi teflon tavada hafif ateşte karıştırarak kavurun. Pilav şehriyesi kavurur gibi. Süt ve toz şeker tencereye konulur ve kaynatılır.  Kavrulmuş şehriyeyi süte ekleyip karıştırılır. Nişasta yarım bardak suda ezilir. Yavaş yavaş şehriyeli süte ilave edilir. Kıvam alana kadar pişirilir. İneceğine yakın vanilya ilave edilir. Ceviz ve fındığı ister vanilyadan sonra pişerken isterseniz de servis ederken koyabilirsiniz. Tepsiye dökülür. Soğuyunca tatlı tabağına konulup servis edilir.

Tarihte Bugün:
02 Şubat 1918 Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 1. Dünya Savaşı'na girdi. Savaşın sonu gelmişken Amerika savaşa girip. Müttefiklerin kazanmasına yardımcı oldu. Amerika aynı politikayı 2. dünya savaşaında da izledi. Tüm ülkeler savaşta tüm varını yoğunu kaybettikten sonra Amerika savaşa girdi. Hem ekonomik hem de askeri yönden çok az kayıpla savaştan çıkmayı başaran bir politika izlemiş oldu. Böylece dünyanın en güçlü ülkesi olmayı başardı. Birinci Dünya savaşı sonucunda Almanya – Avusturya – Bulgaristan ve Osmanlı İmparatorluğundan oluşan bağlaşık devletler kaybetti. Osmanlı İmparatorluğu dağıldı. Toprakları paylaşıldı. Yerine bir sürü devlet kuruldu. Mirasçısı olarak ta Türkiye kuruldu.

02 Şubat 1924 Vladimir İlyiç Lenin'in ölümünden sonra boşalan Sovyetler Birliği Komiserler Konseyi Başkanlığı'na Aleksey İvanoviç Rikov getirildi.

02 Şubat 1935 Ayasofya Müzesi halkın ziyaretine açıldı. Kilise olarak inşa edilen yapı. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden sonra cami olarak hizmet verdi. Yıllarca camimi yoksa kilise mi olacağı tartışıldı. Bu tartışma günümüzde de devam etmektedir. Sanırım gelecekte de devam edecektir.

02 Şubat 1936 Galatasaray'lı futbolcu (Taçszı Kral) Metin Oktay doğdu. Türk futbolunun en önemli yıldızlarından biri olmayı başardı. Ölümünden yıllar sonra bile herkesin hayranlığını duyduğu bir insan olarak hafızalarımıza kazındı.


02 Şubat 1959 Hindistan'ın Kongre Partisi başkanlığına İndra Gandhi seçildi. Bu olay Hindistan tarihinde önemli bir yer edindi.

02 Şubat 1981 Türkiye'nin ilk kadın rektörü olan Prof. Dr. Ayşe Saffet Alpar öldü. Atatürk'ün kadınlara verdiği önem sayesinde bu mevkiye gelmeye başardı. Atatürk, Türk kadınlarına seçme seçilme hakkını veren kişidir. Tarihte Hiçbir lider Atatürk kadar kadınlara önem vermemiştir.

02 Şubat 2004 Konya'da 11 katlı Zümrüt Apartmanı inşaat hatası nedeniyle çöktü. Çökme sonucunda 92 kişi hayatını kaybetti. Klasik bir müteahhit hatası olarak tarihe geçti. Denetlemenin eksik olduğu ülkemizde her an bu tip haberler gelebilir.

Bir yazımızın daha sonuna geldik. Kendinize iyi bakın. Şimdilik hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder