5 Şubat 2014 Çarşamba

Cevizli Kurabiye

Merhaba hanımlar ve beyler bugün size annemin cevizli kurabiyesini anlatacağım. Cevizli kurabiyenin yapımı anlattığım diğer tatlılar kadar kolay değil. Ama cevizli kurabiye yapmak çok da zor değil. 


Malzemeler:
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
7 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2 yumurta (1 yumurtanın beyazı ayrılacak üzeri için)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
yarım limon suyu
Üzeri için dövülmüş yeterince ceviz

Yapılışı:
Unla margarin iyi birbirine yedirilir. Ayrı bir kapta şeker, 1 tam yumurta ve 1 yumurta sarısı, yoğurt, yağ, karıştırılır. Limon suyu ile kabartma tozu karıştırılır. Şeker karışımına ilave edilir. Tüm malzeme unlu margarine karıştırılır. İyi karışmanız şart. Hamura istenilen şekiller verilir. İlk önce yumurta akına, sonra dövülmüş cevize batırılır. Sonra tepsiye dizilir. Isıtılmış fırında pişirilir.

Not: Ceviz yerine, fındık, hindistan cevizi de kullanılabilir.

Not: Malzemede 7 bardak un yerine 6 bardak un ve 1 bardak nişasta konulabilir.


Tarihte Bugün :

04 Şubat 1926 Şapka inkılabına muhalefetten dolayı İskilipli Atıf Hoca Ankara'da idam edildi. Ayrıca İskilipli Atıf Hoca İngiliz mandacılığının sıkı bir savunucusu idi. Vatan hainliği suçundan idam edildi. İskilipli Atıf Hoca İngiliz Muhipler Cemiyeti'nin üyesi ve Teâlî-i İslâm Cemiyeti cemiyetinin de başkanı idi. İskilipli Atıf Hoca Kuvayı Milliyeciler için çok ağır ifade ve ithamlarla dolu bu bildiriler yayınladı. İskilipli Atıf Hoca "Frenk Mukallitliği ve Şapka" adlı risalenin yazarıydı.


04 Şubat 1975 Daha çok bilinen adıyla Margaret Thatcher (Margaret Hilda Thatcher) İngiltere'de Muhafazakâr Parti genel başkanlığına  seçildi. Margaret Thatcher İngiltere'de en uzun süre iktidarda kalmayı başaran siyasetçi oldu.  İngiltere tarihindeki tek kadın başbakandır. Yakın tarihte İngiltere'yi en çok etkileyen kişilerden biri oldu. Başbakan olduğu dönemde uyguladığı siyasi ve ekonomik politikalar nedeniyle hem büyük övgü ve destek gördü, hem de sıkı bir muhalefetle karşılaştı.Siyasetteki başarıları ile demir leydi lakabını aldı. Yıllarca kadınlar için ideol olmayı başardı.Unutulmaz kadın lider Margaret Thatcher, 8 Nisan 2013 sabahı Londra'daki evinde felç geçirerek vefat etti.

04 Şubat 1997 Sincan belediyesinin düzenlediği geceye 2 Şubat'taki gösterilere tepki olarak Ankara'da tanklar geçti. Genelkurmay 2. Başkanı Org. Çevik Bir bunun "Demokrasi'de Balans Ayarı" olduğunu söyledi. Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız İçişleri Bakanlığı'nca görevinden alındı. Çevik Bir 28 Şubat sürecinde önemli rol almıştır. Çevik Bir Paşa daha sonra siyasi oyunlar ile kandırıldı. Kendisine Cumhurbaşkanlığını vaad etmişlerdi. 28 Şubat sürecinin sonucu olarak Necemettin Erbakan ve Tansu Çiller'in başkalığından oluşan Refah-Yol hükümeti devrildi. Refah partisi ve merkez sağ ve merkez soldaki partiler derin yara aldılar.
Bu partilerin küçülmesi veya yok olması ile meydan yeni kurulacak olan Adalet ve Kalkınma Partisine kalmış oldu.

04 Şubat 2000 Türkiye Dışişleri Bakanı İsmail Cem Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti. İsmail Cem, yıllar sonra (40 yıl) aradan sonra Yunanistan'ı resmi ziyaret eden ilk Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı oldu. İsmail Cem dışişlerinde benim gördüğüm en başarılı kişi idi. Mekanı cennet olsun.

05 Şubat 1932 Her zaman Arapça okunan hutbe ilk defa Türkçe olarak Süleymaniye Camii'nde okundu. Böylece hutbeyi dinleyen cemaat ilk defa anlamış oldu. Günümüzde hutbelerin artık neredeyse tamamı Türkçe okunmakta.


05 Şubat 1975 Kıbrıs harekatından dolayı Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'ye silah ambargosu uygulamaya başladı. Amerika yıllarca, Rumların yaptıkları katliamları görmezden geldi. Türkiye'nin yaptığı operasyonu ise anında cezalandırdı. Hatırlarsanız Amerika aynı bakış açısını Bosna-Hersek katliamında da yıllarca sürdürmüştü.

05 Şubat 1993 Maliye Bakanı Adnan Kahveci, eşi ve kızı öldü. Adnan Kahveci (Anavatan Partisi Milletvekili) ilginç bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu trafik kazası hala sır olarak karşımıza çıkmakta. Özellikle ekonomi alanında başarılı olan Adnan Kahveci'nin ölümü üzerinde ki sırlar bilinmemekte. Birçok politikacının aksine öldüğünde çok küçük sayılacak bir miras bıraktı. Çok dürüst ve başarılı bir politikacı idi. Mekanı cennet olsun.

Evet, hanımlar ve beyler kendiniz iyi bakın. Hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder