31 Ocak 2014 Cuma

Etimek Tatlısı

Merhaba Hanımlar ve Beyler bugün sizlere Etimek Tatlısını anlatmaya çalışacağım. Etimek tatlısı oldukça kolay yapılan bir tatlıdır. Beyler sizde Etimek tatlısını hazırlayabilirsiniz. 

Malzemeler :
1 paket tuzsuz Etimek
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket damla sakızlı muhallebi

Yapılışı :
Tencereye 1 su bardağı toz şeker konulur. Ocağın üstünde şeker eriyene kadar karıştırılarak karemelize edilir.  Üstüne 2 su bardağı su ilave edilir. Karıştırılır. Tepsiye etimekler dizilir. Üstüne Karemelli şerbet dökülür. Diğer taraftan sakızlı muhallebi üzerindeki tarife göre pişirilir. Pişen muhallebi etimeklerin üzerine dökülür. Soğuyunca servise hazırdır.

Not : Sadece sütle karıştırılarak hazırlanan muhallebileri de kullanabilirsiniz. 

Tarihte Bugün

31 Ocak 1790   Fransız ihtilalinin dolaylı sonuçlarından biri olarak Osmanlı - Prusya ittifakı sağlandı. Daha önce Avusturya İmparatorluğu ve Rus İmparatorluğu anlaşarak Osmanlı İmparatorluğuna savaş açmıştı. Savaş böylece bitmiş oldu.

31 Ocak 1927 Müttefiklerin Almanya üzerindeki denetim yetkisi sona erdi. Almanya'nın yeniden silahlanmasını Milletler Cemiyeti denetlemeye başladı.1918 yılında birinci dünya savaşını kaybeden Almanya denetlemenin bitmesiyle hızla hem ekonomik hem de askeri yönden ilerlemeye başladı. Bunun sonucu olarak ta İktidarı ele geçiren Hitler ikinci dünya savaşını başlattı. Savaşı kaybeden Hitler şu an dünyada sevilmiyor. Eğer Savaşı Hitler kazansaydı, şu an tarihteki en büyük kahraman olarak anılacaktı. Tarih her zaman kazanaları kahraman yapar. Örneğin Cengizhan herkes tarafından kahramandır. Çoğunlukla Cengizhan'ın milyonlarca insanı, kadın, erkek ve çocuk ayrımı yapmadan öldürdüğünü görmez. 

31 Ocak 1934 Nazım Hikmet Ran, fikirlerinden dolayı 5 yıl ağır hapis cezasına mahkum edildi. Temyizde 4 yıla indirilen ceza, daha sonra afla 1 yıla indirildi. 1,5 yıldır hapiste olan şair 6 ay fazla hapis yatmış oldu. 

31 Ocak 1943 Alman ordusu Stalingrad'da Rus ordusuna yenildi. Bu olay ikinci dünya savaşında Almanlar için sonun başlangıcı oldu.

31 Ocak 1965 Sağlık Bakanlığı Türkiye'de ortalama insan ömrünün 33 yıl olduğunu açıkladı. Şu an ortalama ömür 75 yıla yükseldi. Türkiye'deki ortalama ömürde en büyük etken savaşlar oldu. Savaşlar bitince ömür uzadı.

31 Ocak 1968 Çok geçte olsa Ankara Televizyonu (TRT) deneme yayınına başladı. İlk televizyon yayını spikerliğini Nuran Devres yapmıştır. Yıllar geçtikçe teknolojisinde ilerlemesiyle televizyon dünyası çok ileriye gitti. Şu an Türkiye yüzlerce televizyon kanalı sahip. 


31 Ocak 1990, 1961 Anayasasının (İnsan hakları bakımından Türkiye'nin en iyi anayasasıdır.) hazırlanmasında da görev alan, eski millet vekili, Türk Hukuk Kurumu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Prof. Muammer Aksoy,   evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü. Apdi İpekçi Cinayeti ile başlayan suikastler,   Doksanlı yıllarda moda haline gelerek gelişti.  Artık hemen hemen her ay bir gazetecinin ya da bir aydının suikaste kurban girmesi normal hale gelmişti.Türkiye bu suikatlerde Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Adnan Kahveci, Çetin Emeç, Eşref Bitlis, Necip Hablemitoğlu, Recep Yazıcıoğlu ve şu an adını hatırlayamadığım bir çok aydınını yitirmiştir. Bu suikastle hala aydınlatılamamıştır. Suikastlerin arkasında kimlerin olduğu hala meçhul bir soru olarak kalmıştır.
              

31 Ocak 1999 Türkiye'nin ünlü pop şarkıcısı, bestecisi ve şarkı sözü yazarı olan Barış Manço öldü.   Dünyaca tanınan sanatçı arkasında bir çok eser bıraktı. Her kuşağa hitap edebilen sanatçı çocuk şarkıları ile çocukların gönlünde taht kurdu. Ölümü Başta Türkiye ve Japonya da olmak üzere tüm dünya da büyük bir hüzün bıraktı. Aradan yıllar geçmesine rağmen sevgisi onu tanımayan nesillerde de büyüyerek arttı. Büyük üstat mekanın cennet  olsun.

Tekrar görüşmek üzere. Hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder