17 Ocak 2014 Cuma

Patatesli Kek

Merhaba hanımlar ve beyler, bugün size farklı bir kek anlatacağım. Bu kekin adın patatesli kek. Evet yanlış okumadınız, patatesli kek. Patatesli kek olur demeyin. Kesinlikle Patatesli kek oluyor. Patatesli kek yapımı da oldukça basit.

Malzemeler:
4 orta boy patates
1 tane kuru soğan
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1\2 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Üzeri için:
Susam
Çörek otu
Kırmızı pul biber

Yapılışı:
Patatesleri (çiğ olarak) ve soğanları küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz. Bir kabın içine koyup üzerine karabiber ve kırmızı biber serpip karıştırıyoruz. Diğer bir kabın içine yumurtaları kır çırp. İçine yoğurdu ve sıvı yağı koy tekrar çırp. Sıvı malzemenin içine patatesli karışımı koy karıştır. Unun içine kabartma tozunu ve tuzu koy patatesli karışımın üzerine dök kaşıkla karıştır. Yağlanmış tepsiye dök. Patatesli kekiniz hazır.

Servis :
Patatesli kekin üzerine isteğe bağlı olarak susam, çörek otu, pul biber serpilebilir. Veya Hiçbir şey dökülmeyebilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun

Tarihte Bugün :

17 Ocak 1706 ABD'li yayımcı, yazar, mucit, felsefeci, bilim adamı, siyasetçi ve diplomat  Benjamin Franklin doğdu. 100 Doların üzerindeki resim ile yıllarca insanların unutamayacağı biri oldu.

17 Ocak 1860 Ünlü Rus yazar Anton Pavloviç Çehov doğdu. Bir çok eseri tiyatroya uyarlanmıştır. Özellikle Martı eseriyle kendisinden günümüzde de söz ettirmektedir. Dünyanın en yazarları arasında yer etmiştir. Severek okunan bir yazardır.  Anton Pavloviç Çehov'un martı eseri dünya klasikleri arasına girmiştir.

17 Ocak 1875 Karaköy-Beyoğlu arasında dünyanın en eski üçüncü ve en küçük metrosu hizmete girdi. Türkiye ikinci metrosuna çok geç ulaştı. 1996 yılındaki Ankara Metrosuna kadar beklemek zorunda kaldı. Ulaşım hala Türkiye'deki en büyük sorunlar biri. Sanırım uzun yıllar daha çözülemeyecek.

17 Ocak 1899 Amerikanın en ünlü mafyası Al Capone doğdu. Özellikle kaçak alkol satışı ile büyük paralar kazandı. Mafya olmasına rağmen vergi kaçakçılığından tutuklandı .İlginç değil mi?

17 Ocak 1929 Temel Reis (Popoye) çizgi serisi ilk kez yayımlandı. Ispanağı çocuklara sevdiren çizgi film yıllarca insanların gönlünde taht kurdu. Ispanak ile yapamayacağı bir şey yoktu. Gücünü ıspanaktan alıyordu.  Başı sıkışınca ıspanak yiyordu.  Temel Reis , Kaba Sakal ve Safinaz unutulmaz arasında yer aldı.

17 Ocak 1945 Sovyetler Birliği ve Polonya birlikleri Varşova'ya girdi. Varşova paktı ile Nato arasında çok uzun sürecek olan soğuk savaşta başlamış oldu. Bir tarafta doğu bloku bir tarafta batı bloku oluştu.  Avrupa resmen ikiye bölündü. Bir tarafta önderliğini Rusya'nın yaptığı  Varşova paktı, diğer tarafta Amerika'nın önderliğini yaptığı Nato paktı yer aldı. Varşova paktı önce ekonomik yönden çöktü. Varşova Paktı 1991'de dağıldı ve böylece savaş sonrası dünyanın iki kutuplu yapısı askeri bakımdan da tarihe karışmış oldu.

Hanımlar ve beyler bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hoşça kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder