14 Ocak 2014 Salı

Leke çıkarma

Sevgili Hanımlar ve Beyler, bugün size leke çıkarma üzerine püf noktaları anlatmaya çalışacağım. Erkek takipçilerimizden gelen uyarı mesajlarına istinaden artık giriş yazı yazarken daha dikkatli olmaya çalışacağım.

Konu leke çıkarma işlemi olunca erkeklerinde dikkatli okumasını tavsiye ederim. Çünkü lekeleri genelde erkek kıyafetlerinde görüyoruz. Erkekler leke yapar. Kadınlar leke çıkarır. Ama artık günümüzde erkekler de leke çıkarmayı bilmeliler.

Yemek lekesi : Lekenin üstüne tuz dökün.

Kahve lekesi : Üzerine tuz dökün.

Kan lekesi : Oksijenli su ile ıslatıp, ılık sabunlu su ile yıkayın.

Boya lekesi : Leke kurumamışsa, çam terebentin ile silin.. Leke kurumuşsa, sabunlu suyla yıkayın ve birkaç saat bu suda bırakın. Çıkmazsa çam terebentinle silin.

Çamur lekesi : Çamurun kurumasını bekleyin. Kuruyunca hafif bir fırçalamayla çıkar. Eğer çıkmazsa eşit miktardaki su ve sirke karışımıyla silin.

Çay Lekesi : Limon suyuyla silin ve soğuk suyla durulayın.

Kumaştaki meyve lekesi : Amonyaklı su ile yıkayın veya ekşimiş süt içerisinde bekletin.

Ellerdeki meyve lekesi : Sirkeli su ile yıkayın.

Çimen lekesi : Sıcak sabunlu su ile yıkayın.

Çikolata lekesi: Lekeli kısmı suyla karıştırdığınız 90 derecelik alkolle dıştan içe doğru iyice silin.

Ruj Lekesi : Evli değilseniz bırakın hatıra olarak kalsın. Evli iseniz, karınız bu lekeyi bin bir şekilde sizin canınızı yakarak çıkartır.

Tarihte Bugün

14 Ocak 1923 ilk okyanus aşırı telefon görüşmesi Londra- New York arasında yapıldı. Şimdiki cep telefonu teknolijisini hayal bile edemezlerdi. Şimdi akıllı telefonlarla uydu vasıtası ile görüntülü görüşülüyor. Bilgisayar teknolojilerini saymıyorum bile. Ne kadar şansılıyız. Fakında mısınız?

14 Ocak 1938 Türkiye- Irak - İran - Afganistan Sadabad Paktı antlaşması onaylandı. Mustafa Kemal Atatürk “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” inancı ile bu anlaşmayı yapmıştı. Fakat ne yazık ki şu an Irak denen bir devlet neredeyse kalmadı. Kimin yönettiği belli olmayan bir sistem kuruldu. İran ile neredeyse düşman gibiyiz. Pakistan'ın durumu içler acısı.

14 Ocak 1957 Amerikalı oyuncu Humphrey Bogart hayatını kaybetti. Siyah beyaz ekranda izlemiş olduğumuz "Casablanca" filmi ile aklımızda yer etti. Mekanı Cennet olsun.

14 Ocak 1996 Besteci Onno Tunç hayatını kaybetti. Yaptığı besteler ile hafızamızda yer etti. Özellikle Sezen Aksu ile yaptığı çalışmalar unutulmazlar arasında yer aldı. Bence Onna Tunç'tan sonra Sezen Aksu çok güzel kasetler çıkaramadı. Çıkarttığı kasetlerde 2-3 tane güzel şarkı oldu. Geri kalanı sıradanlaştı. Onna Tunç seni özlemle anıyoruz. Mekanın Cennet olsun.

14 Ocak 1998 Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok sevdiği ses sanatçısı Safiye Ayla hayatını yitirdi. Mekanı Cennet olsun.

14 Ocak 2005 Avrupa Uzay Ajansına (ESA) ait Huygens aracı Satürn'ün gizemli uydusu Titan'a inişe geçti. Bu olay geleceği çok fazla etkileyecek. Bekleyelim ve görelim.


Evet, Hanımlar ve Beyler bugünkü yazımız bu kadar. Tekrar görüşünceye kadar kendiniz iyi bakın. Hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder