10 Ocak 2014 Cuma

Kereviz Salatası

Merhaba Hanımlar, bugün size kereviz salatası tarifi vereceğim. Bu salata hem çok faydalı hem de çok güzel tadı var. Çiğ olarak yapıldığından vitaminin bol bol alıyorsunuz.

Kereviz şifa amaçlı ve gıda amaçlı olarak kullanılmaktadır. İster şifa amaçlı ister gıda amaçlı olsun, kereviz tüketmekte fayda var. Kereviz içerisinde birçok vitamini bulunduran bir sebzedir. İştah açıcı özelliği var. Mideye, karaciğere ve böbreklere iyi geldiği söyleniyor.

Kereviz dolması, kereviz çorbası, salatası, haşlaması ve kızartması yapılmaktadır. Diğer sebze yemeklerinin içine ve diğer salata türlerini içine konulabilmektedir. Benim tercihim bol yoğurtlu ve bol sarımsaklı kereviz salatasıdır. Yoğurt ve sarımsağın girdiği hemen hemen her şey çok lezzetli oluyor.

Malzemeler
1 adet kereviz
Yeteri kadar süzme yoğurt
1-2 adet elma (mümkünse ekşi elma)
3-4 adet sarımsak
Yeteri kadar limon suyu
Sıvı yağ (zeytin ya da fındık.)
Tuz
Yeteri kadar ceviz

Yapılışı 

Kereviz ve elma rendelenir. Kararmaması için üstüne limon dökülüp karıştırılır. Sarımsak dövülerek ezilir. Ceviz dövülür (biraz iri taneli kalması gerekiyor. sakın un gibi yapmayın).  Kerevizin üstüne sarımsak, yoğurt, tuz, sıvı yağ ilave edilip. İyice karıştırılır.

Servis :
Servis tabağına konulup bütün ceviz ve maydonuz ile süslenip servis edilebilir.


Not: Salatanın içine istenirse mayonezde konulabilir.

Not: Salatalarınıza yağ koymayı unutmayın. Yağda vitaminler daha çabuk kana karışıyor.

Not: Kerevizi baharat olarak ta kullanan var. Ben mevsiminde taze yemeyi tercih ediyorum.

Not: Kerevizin yaprağı da yeniyor. Ayrıca aynı ıspanak gibi çorbası da yapılıyor. Ayrıca yapraklarını bulgur pilavında maydonozun yerine kullanabilirsiniz. Kerevizin kararmaması için limonlu suda beş on dakika bekletebilirsiniz.

Not: Kerevizi diğer yemek ve salatalarda kullanırken dikkatli olun. Aroması fazla olduğundan az miktarda tat vermek amacıyla kullanın.

Not: Meze olarak da yenilebilir.

Tarihte bugün köşemiz.

10 Ocak 1863 Dünyanın ilk metrosu olan Londra metrosunun ''Metropolitan'' adı verilen ilk hattı açıldı. Düşünün İngilizler bu işi 1863'te tamamlamışlar. Biz hala yolun başındayız. Daha büyük şehirlerimizin bile metro altyapısı hazır değil. Umarım 2005 yılında açılacağı sözü verilen ve hala açılışını beklediğimiz,  Ankara’daki Keçiören, Sincan ve Eskişehir Metrosu 2014'te açılır.

10 Ocak 1900 Dünya Şampiyonu, Pehlivan Kara Ahmet, "Şampiyonlar Şampiyonu" ünvanını aldı. Artık neredeyse tüm spor alanlarında doping var. Bu tip başarıları görmemiz çok zor. 30 yaş üstünün hatırladığı son başarılar Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'nun şampiyonlukları.

10 Ocak 1920 Milletler Cemiyeti kuruldu. Amerika Birleşik Devletleri cemiyete katılmadı. Şimdi Amerika tarafından yönetiliyor. Birleşmiş milletler Amerika’nın kuklası oldu.

10 Ocak 1921 1. İnönü Zaferi; Albay İsmet Bey komutasında Türk ordusu, Yunan ordusu ile, İnönü'de karşı karşıya geldiler. Yunan ordusu yenildi. Kahraman ordumuza bir kez daha teşekkürü borç bilirim. Ne kadar dua etsek yeterli olmaz. Allah onlardan razı olsun.

10 Ocak 1984 Olay Kürtaj yasallaştı. Yasal olması çok iyi, ama yine de mecbur olmadıkça kürtaj yapılmamalı. Tamamen istem dışı gebelikler için geçerli olmalı. İnsan anne olunca bunu daha iyi anlıyor. O bebeği kucağında tutmak dünyanın en güzel şeyi.

Evet hanımlar bir yazının daha sonuna geldik. Kendinize iyi bakın. Hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder