23 Aralık 2013 Pazartesi

Şipşak rulo tatlısı

Merhaba sevgili hanımlar, bugün sizlere şipşak rulo tatlısını anlatmaya çalışacağım. Adından da anlaşılacağı gibi yapılışı oldukça kolaydır. Tadı lezzetli ve çocukların severek yediği bir tatlıdır. En azından benim oğlum çok seviyor. Meyve yemeyen çocuklara meyve yedirmenin en iyi tatlıdır.

Bu tatlıyı annemle yemeye bayılırız. Annem benden daha başarılı bir aşçıdır. Ne de olsa Boluluyuz. Ama annem sadece Bolu yemeklerini değil diğer yörelerin yemeklerini çok iyi yapar. Çok araştırmacı birisidir. Sürekli  yeni tarifler peşindedir. Bende annemin izinden gidiyorum. Onun gibi başarılı, sevimli, değerli bir eş olmaya çalışıyorum. Onu her konuda örnek alıyorum. Onun gibi bir anneye sahip olduğum için çok şanslıyım. Zaten kötü anne yoktur. Bütün anneler çok değerlidir.

Malzemeler :
500 gram süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
100 gram margarin
1 fincan hindistan cevizi
3 muz
petibör bisküvi

Yapılışı : Süt, şeker un karıştırılarak pişirilir. Koyulaşmasına yakın vanilya eklenir. Sıcak haldeyken ocaktan alınıp içine margarin atılır ve 15 dakika çırpılır. Bisküviler rondadan geçirilir. İncecik un gibi yapılır. Dikdörtgen bir tepsi de hiç boşluk kalmayacak şekilde yayılır. Üstüne pişirmiş olduğumuz krema dökülür. İyice tepsiye yayılır. Buz dolabında soğutulur. Soğuduktan sonra üstüne hindistan cevizi dökülür. İstenilen uzunluklarda kesilip ortasına muz koyulup sarılır. Sonra afiyetle yenilir.

Not : 1 fincan hindistan cevizi yeterlidir. Fakat isteğe bağlı olarak daha fazla koyabilirsiniz.  İlk aklıma gelen içerisinde bol miktarda protein olduğudur. Aynı süt gibi düşünebilirsiniz. ayrıca mideyi rahatlatır. Hazımsızlığa iyi gelir. Hindistan cevizinin faydaları saymakla bitmez. O yüzden tercih size kalmış.

Yeni yıla sayılı günler kaldı. Bir seneyi daha bitiyoruz. Hayatımızdan bir sene daha gidiyor. Yıllar çok hızlı geçiyor. Zamanı durdurmak mümkün değil. O yüzden yaşadığınız her anın tadını çıkarın.

Sürçü lisan ettiysek affola.

Tekrar görüşmek üzere hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder